Start Deserti Kolači Kokos salamice

Kokos salamice

kokos salamice

Za 10 osoba priprema: 60 min.
Posno jelo

Sastojci:

Za tamni deo:
– 150 g mlevenih oraha
– 150 g mlevenog keksa
– 50 g šećera u prahu
– 50 g čokolade
– 2 kašike ruma
– kuvane, proceđene turske kafe po potrebi

Za svetli deo:
– 100 g margarina
– 100 g šećera u prahu
– 3 kašike meda
– 100 g kokosa

Za posipanje:
– 150 g kristal šećera

Priprema:
1. Sjediniti mlevene orahe i keks sa šećerom u prahu, rastopljenom čokoladom i rumom. Dobro izmešati. Postepeno dolivati pomalo crne kafe i neprekidno mesiti dok se ne dobije kompaktna, mekša smesa pogodna za oblikovanje.
2. Posebno pripremiti sastojke za svetli fil. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu, pa dodati med i kokos, te dobro izmešati.
3. Obe smese podeliti na tri dela.
4. Rastanjiti posebno trećinu braon smese između dve providne folije u pravougaonik, a posebno trećinu svetle smese. Preneti svetli pravougaonik na tamni i sve zajedno urolati.
5. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još dva rolata.
6. Dobijene salamice posuti kristal šećerom i odložiti u frižider. Kad se stegnu i rashlade, seći ih poprečno na šnite.

Arhiva: Bakini slatkiši

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!