Start Dijamant kuvarica Kornet torta

  Kornet torta

  kornet-tortaSastojci:
  za kore
  – 10 jaja
  – 300g mlevenih oraha
  – 12 kašika šećera
  – 6 kašika prezli
  – 1 Dijamant margarin
  za kornete
  – 30 korneta
  – 300g šećera u prahu
  – 500g mlevene plazme
  – 8 žumanaca
  – 3dcl soka od narandži
  – 100g mlevenih oraha
  – 100g žele bombona
  – 200g krem bananica
  – 1 Dijamant margarin
  za dekoraciju
  – 6 kesica šlaga
  – čokoladni preliv

  ISPROBAJTE… Lešnik kornet

  Priprema:
  Kora: od 5 belanca, 6 kašika šećera, 3 kašike prezli, 150g mlevenih oraha praviti 2 kore.
  Fil: 10 žumanaca, 200g šećera u prahu skuvati na pari pa kad se ohladi dodati 1 umućen margarin. Kada se fil prohladi filovati po principu kora-fil.
  Korneti: kupiti 30 korneta i puniti ih filom koji ste prethodno pripremili na sledeći način: sjediniti šećer u prahu, mlevenu plazmu, žumanaca (prethodno skuvana na pari), sok od narandži, mlevene orase, sitno seckane žele bombona i sitno seckane krem bananice. Kad ste sastojke dobro umešali, dodati margarin i još 150g šećera u prahu.
  Finalni postupak: napunjene kornete okrenuti naopako i staviti filove na kore. Umutiti šest kesica šlaga i ukrašavati između korneta. Na kornete i šlag naneti čokoladni preliv.

  Recept Milice Živković iz Bele Crkve

  Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

  Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

  VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

  Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

  STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

  Samo torte i kolači, i ništa više!

  RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!