Start Deserti / Torte i kolači Krater kolač

Krater kolač

Clipboard31

Priprema:
1. U šerpu sipati 7 dl mleka i ostaviti ga da provri. Umutiti puding i šećer sa preostalim mlekom, pa skuvati puding i ostaviti da se ohladi.
2. Potom u odgovarajućoj posuti ulupati jaja sa šećerom, dodati vanil-šećer, mleko i ulje. Umešati brašno pomešano sa kakaom i praškom za pecivo.
3. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, uliti smesu, te nakvašenom kašikom vaditi komadiće pudinga i ređati u smesu.
4. Kolač peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 20 minuta.
5. Pavlaku izmešati sa šećerom u prahu, dodati vanil-šećer i premazati kolač izvađen iz rerne. Kolač ponovo nakratko zapeći.
6. Ohlađen kolač iseći na kocke i poslužiti.

Recept Žofije Terek Cetenji iz Ade
Recept Žofije Terek
Cetenji iz Ade

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!