Start Predjela Krem rižoto

Krem rižoto

krem rizoto
Priprema:
1. U šerpu sipati 5 dl vode i obariti pirinač na uobičajen način.
2. Pršutu i i svežu crvenu papriku sitno iseckati i propržiti na malo ulja, dok paprika ne omekša.
3. U gotov pirinač dodati začine po ukusu: so, biber, đumbir i mešavinu začina, te proprženu pršutu sa paprikom. Sve dobro promešati.
4. Posebno pomešati 50 g rendanog sira sa pavlakom, pa umešati u pirinač dok je još vruć, da se sir otopi.
5. Gotov rižoto staviti na posudu sa posluživanje, preko njega narendati preostali tvrdi sir i ukrasiti svežim peršunom.

Recept Jelene Popović iz Novog Sada
Recept Jelene Popović iz Novog Sada

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!