Start Deserti Slatka testa Kroasani

Kroasani

kroasani

Sastojci:

– 1/2 čaše (od jogurta) mleka
– 1 kockica svežeg kvasca
– 2 kašičice šećera
– 800 g brašna
– 1 čaša jogurta
– 1/2 čaše ulja
– 3 jajeta
– 2 kašičice soli
– 250 g margarina

Priprema:

1. U mlakom mleku razmrviti kvasac sa šećerom i ostaviti ga da nadođe.
2. Za to vreme pomešati polovinu brašna sa jajima, jogurtom i uljem. Zatim dodati so i nadošli kvasac.
3. Zamesiti glatko testo postepeno dodajući preostalo brašno.
4. Podeliti testo na 10 loptica, svaku razvući u krug i premazati omekšalim margarinom.
5. Poslagati ih jednu preko druge (poslednji krug ne premazivati), pa razvući jedan veliki krug što tanje.
6. Razvijeni krug podeliti na 32 trougla, te svaki puniti po želji džemom, kremom ili nekim drugim filom.
7. Kroasane poređati u plehove obložene pek-papirom i ostaviti ih tako da odstoje oko 2 sata da nadođu.
8. Peći u zagrejanoj rerni na 220°C dok ne porumene.
9. Po želji slatke kroasane posuti šećerom u prahu.

Recept Jelene Mladenović iz Blaca.

Arhiva: Torte i kolači

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!