Start Video recept Kuglice od mesa punjene sirom

Kuglice od mesa punjene sirom

Dosadilo vam je da roštiljate uvek jedno te isto? Mah, ništa lakše! Ako imate malo sira, napravićete nešto čime će se svi oduševiti!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Lepi letnji dani konačno su pred nama, a to podrazumeva i odlazak u prirodu i roštiljanje! Ako su vam dojadili obični ćevapi i pljeksavice, onda je pravi trenutak da isprobate nešto novo.

Smesu perfektno začinjenog mlevenog mesa sigurni smo da već imate. Ono što vam fali jeste sir!

ISPROBAJTE I… Slane kuglice sa maslinama

U ovom videu roštilj-majstor preporučuje mocarelu, ali sigurni smo da bi poslužio i neki drugi lako topivi beli sir, kao što je to feta ili najobičniji sremski.

Postupak je jednostavan. Samo napravite kuglice od mlevenog mesa, a onda u njih stavite komad sira. Potrebno je peći 45 minuta na ne preterano jakoj vatri (150-160 stepeni, ako ovo radite u rerni), uz povremeno okretanje.


Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!