Start Predjela Kukuruzni hleb sa čeri paradajzom i krastavcima

Kukuruzni hleb sa čeri paradajzom i krastavcima

Clipboard20

Piprema:
1. U mlakoj vodi razmrviti kvasac sa po 1/2 kašičice šećera i brašna i ostaviti ga da nadođe.
2. Za to vreme penasto umutiti jaja, a potom dodati ulje, jogurt i so.
3. Umešati kukuruzno i pšenično brašno pomešano sa iz Novog Sada praškom za pecivo i na kraju dodati nadošli kvasac.
4. Sve promešati varjačom, pa ubaciti seckani paradajz i krastavce.
5. Na kraju dodati bosiljak, beli luk u prahu i peršun.
6. Sve dobro promešati, pa sipati u podmazan i brašnom posut pleh (veličine 10 x 30) i ostaviti da nadođe oko 30 min.
7. Potom peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata.

Recept Slađane Bokić iz Zrenjanina
Recept Slađane
Bokić iz
Zrenjanina

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!