Start Kuvamo sa Kuvamo sa – Mahlat, blogerkom čija se reč daleko čuje a još...

Kuvamo sa – Mahlat, blogerkom čija se reč daleko čuje a još dalje odjekuje

Foto: Iće i piće
Foto: Iće i piće/Mahlat
  • 35 min
  • 2 osobe
  • Lako

Sastojci:

200 g sirovog kikirikija
400 g feta sira
2 kašike rendanog rena
2 kašike senfa
1 kašika kisele pavlake
3-4 kisela krastavca
½ kašike tucane ljute aleve paprike

Priprema:

1. Ugrejati rernu na 200ºC. U širi pleh ravnomerno rasporediti kikiriki u jednom sloju, pa peći u ugrejanoj rerni na 200ºC, 12-15 minuta tj. dok ljuspice ne počnu da pucaju i da se oseća prijatna aroma kikirikija. U toku pečenja, zrna par puta promešati.
2. Isključiti rernu, otvoriti vrata i ostaviti kikiriki da se prohladi. Zatim, kikiriki protrljati kroz dlanove i odvojiti od ljuske pa ostaviti da se potpuno ohladi.
3. Kikiriki krupnije samleti ili izmrviti oklagijom.
4. Kisele krastavce sitno iseckati i ako je potrebno ocediti od viška tečnosti.
5. U posebnoj posudi izmrviti sir, dodati kikiriki, ren, senf, pavlaku, kisele krastavce i papriku pa sve dobro sjediniti i ostaviti da se ohladi.
6. Smesu presuti u pogodnu činiju, oblikovati i dekorisati po želji.
7. Poslužiti uz krekere, pločice ili na prutiće sečeno povrće (šargarepa, celer, paprika).

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!