Start Predjela Pite Lažna gibanica

Lažna gibanica

Foto: Thinkstock

Sastojci:

500 g testenine u obliku pužića
100 g mesnate slanine
100 g kačkavalja
4 jajeta
5 dl jogurta
1 dl ulja
1 l mleka
1 prašak za pecivo
so

Priprema:

1. Mesnatu slaninu i kačkavalj iseći na kockice, pa sjediniti sa suvom testeninom i preručiti u vatrostalnu činiju.
2. Posebno umutiti jaja, jogurt, ulje, mleko i prašak za pecivo i dodati začine po ukusu. Preliti preko suvih sastojaka i polako promešati kako bi se dobila ujednačena masa, a zatim je poravnati.
3. Rernu zagrejati na 200°C, te staviti u nju pripremljenu smesu i peći dok ne porumeni.

Savet plus: Za pripremu ovog jela može se koristiti šupljikava testenina različitog oblika
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!