Start Deserti Puding i sladoled Ledeni štapići od malina

Ledeni štapići od malina

Leti se više krećemo i mnogo se znojimo, stoga vratite organizmu i tečnost i vredne nutrijente, uz ukusne ledene štapiće od malina.

Zbog svog kiselkastog ukusa, maline se sjajno nadopunjavaju sa slatkim začinima u pripremi poslastica i u izradi džemova i likera.
Što se tiče nutritivne vrednosti vredi istaknuti značajne udele minerala kao što su kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, vitamin C i mnogi drugi u nešto manjim količinama.

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Štapiće napravite na sledeći način:
Izgnječite maline, posebno umutite 2dcl slatke pavlake, razvodnite s malo kokosovog mleka, ubacite malo kokosovog brašna i smesu ulijte u kalupe za sladoled, uspite maline, štapićem ili kašičicom malo promešajte da se maline ravnomerno rasporede i zamrznite (sa štapićem). Sladoled gotov!

Uživajte!

ISPROBAJTE I… Voćni sladoled s jogurtom

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!