Start Odabrani recepti Letnja trpeza: 25 ukusnih i laganih obroka za letnje dane

Letnja trpeza: 25 ukusnih i laganih obroka za letnje dane

Varivo od paprike i paradajza

DH
DH

Sastojci:
– 500 g paradajza
– 500 g paprike babure
– 1 velika glavica luka
– 100 g dimnjene piletine
– 1 kašičica mlevene paprike
– 5 kašika ulja
– mešavina začina, biber

Priprema
1. Paradajz oprati i iseći na kockice, papriku prepoloviti i očistiti od semena, te iseći na rezance. Luk sitno iseckati, a slaninu iseći na štapiće.
2. Na malo ulja propržiti luk kako bi postao staklast, a potom dodati papriku i dinstati uz povremeno dolivanje vode dok ne omekša.
3. U omekšalu papriku dodati paradajz te nastaviti sa dinstanjem dok svi sastojci ne omekšaju.
4. Pred kraj kuvanja dodati mlevenu papriku i začiniti po ukusu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!