Start Odabrani recepti Lionska jaja

Lionska jaja

lionska jaja
Priprema:
1. Jaja obariti pa ih oljuštiti.
2. Ohlađena jaja poprečno preseći napola te izvaditi žumanca.
3. Suvi vrat sitno iseckati.
4. Sjediniti žumanca, pavlaku, majonez, parmezan, suvi vrat i začine po ukusu. Sastojke dobro izmešati da se dobije ujednačena smesa.
5. Pripremljenom smesom napuniti belanca i staviti ih u frižider.
6. U manjoj šerpici otopiti puter a zatim dodati brašno i kratko propržiti. Uz neprestano mešanje postepeno dolivati mleko. Kada se mleko zgusne, dodati rendani kačkavalj i začine po ukusu pa promešati.
7. Stegnuta jaja izvaditi iz frižidera te svako preliti punom kašikom bešamel sosa i dekorisati mlevenom paprikom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!