Start Dijamant kuvarica Listići

    Listići

    VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100Sastojci:
    300g brašna
    – 2 jajeta
    – 1dcl mleka
    – so
    – kašičica šećera
    1 vanilin šećer
    – 1 kašika Dijamant margarina
    za prženje
    – Dijamant ulje
    za posipanje
    – šećer u prahu

    Prirema
    U posudu za mešanje dodati prosejano brašno pomešano sa solju (prstohvat), zatim jaja, šećer, vanilin šećer, margarin i na kraju mlako mleko. Zamesiti testo i ostavite ga u frižideru najmanje pola sata. Testo izručite na dasku za mešenje. Oklagijom rastanjite testo na što tanje možete. Zatim nožem (još bolje reckavim točkićem, ja ga nemam)secite željene oblike.
    Pržite u vrelom ulju sa obe strane, da blago porumene. Vruće listiće uvaljajte u prah šećer i poslužite.

    Recept Adilje Hodže iz Subotice

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!