Start Deserti Slatka testa Mafini sa bananama

Mafini sa bananama

Mafini s bananama
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 35 min
  • 12 kom
  • Lako

Sastojci:

200 g brašna
cimet, muskatni orah
1 prašak za pecivo
150 g šećera
3 jajeta
30 ml ulja
120 ml jogurta
100 ml mleka
2 banane
Dekoracija
½ banane

Priprema:

1. U jednoj posudi pomešati sve tzv. suve sastojke. Posebno sjediniti i promešati tečne sastojke i pasirane banane.
2. Pripremljene tečne sastojke dodati suvim sastojcima i dobro promešati, da se dobije homogena masa.
3. U kalupe za mafine položiti korpice i sipati smesu za ⅔ modlice.
4. Na svaki mafin poređati po kolut banane i blago utisnuti u testo.
5. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko dvadesetak minuta.
6. Pečene mafine izvaditi iz pećnice i ostaviti da se prohlade, a zatim izvaditi iz kalupa i ostaviti da se potupno ohlade.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!