Start Deserti / Torte i kolači Magi kocke

Magi kocke

magi kocke
Priprema:
Kore:
1. U šerpici otopiti med sa šećerom, mlekom i mašću, skloniti sa vatre i dodati sodu bikarbonu, jaje i brašno.
2. Zamesiti meko testo. Na obrnutom plehu ispeći 2 kore na 200 °C dok ne porumeni (nekoliko minuta)

Žuta kora:
1. Ulupati belanca u čvrst sneg.
2. Umutiti žumanca sa šećerom, dodati ulje, mleko i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na kraju lagano umešati sneg od belanaca.
3. Smesu uliti u pleh i peći na 200 °C dok ne porumeni.

Fil:
1. U zaslađenom mleku skuvati griz na uobičajen način, dodati kokos i u toplo umešati margarin.
2. Koru sa medom premazati pekmezom, naneti 1/2 fila, pa preklopiti žutom korom. Ponovo premazati filom.
3. Žutu koru II premazati pekmezom i okrenuti je na kolač. Ostaviti nekoliko sati da kolac omekša. Posuti obilno šećerom u prahu.
4. Kolač po želji preliti glazurom od čokolade.

Recept Julijane Krstin iz Zrenjanina
Recept Julijane Krstin iz Zrenjanina

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!