Start Food doručak Maja Volk za obrok preporučuje čašu punu zdravlja

Maja Volk za obrok preporučuje čašu punu zdravlja

Smuti Maja Volk
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 15 min
  • 1 litar
  • Lako

Sastojci:

1 banana
1 kruška
2 kajsije
¼ dinje
5 jagoda ili
šaka zamrznutog
bobičastog voća
1 kašika klica
1 kašičica polena
malo vode
1 kašičica meda
6 badema ili
1 kašika mlevenog
susama i lana
Sok
2 šargarepe
2 jabuke
2 pomorandže
1 manja cvekla
¼ većeg anisa
stabljika celera
veza peršuna

Priprema:

1. U blender staviti bananu, krušku, dve kajsije, četvrt dinje, pet jagoda (ili šaku smrznutog bobičastog voća), kašiku klica, kašičicu polena rastvorenog u malo tople vode, kašičicu meda, šest badema (ili kašiku mlevenog semenja od susama i lana).
2. U sokovniku nacediti dve šargarepe, dve jabuke, dve pomorandže, malu cveklu, četvrt velikog anisa, stabiljku celera i vezu peršuna.
3. Sok dodati u blender i uključiti pa samleti sve sastojke da se dobije gusta i homogena smesa.

Savet: Od kilogram i po voća i povrća dobije se gust litar vitaminske bombe koja, podeljena na dva dela, čini fenomenalan doručak i večeru.

Da li vam se dopada recept?

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!