Start Akcije Domaćice MAXI Domaćica meseca: Nišlijke pripremile neodoljive specijalitete sa pečurkama

MAXI Domaćica meseca: Nišlijke pripremile neodoljive specijalitete sa pečurkama

IMG_7076

Color Press Grupa nastavlja svoj rad u humanom duhu, pa je tako organizovana i poslednja akcija u ovoj sezoni za izbor “MAXI domaćice meseca“, u Niškoj banji, u prelepom restoranu “Kafanjče banjče”.

Iako nedeljom, domaćice-učesnice, prvenstveno odane čitateljke kulinarskih izdanja ove medijske kuće i nadasve humane duše, odvojile su par sati svog vikenda i udružile snage praveći specijalitete sa pečurkama. Oblika raznih, dekoracija šarenolikih, a ukusa neverovatnih… Mnogo toga moglo se videti na velelepnom stolu!

IMG_7078

Članovi žirija imali su ne mali zadatak da ocene ove uksne specijalitete. Oduševljeni onim što su domaćice pripremile, prionuli su na zadatak kako bi ocenili sve po izgledu i po ukusu i izaberu tri najbolja i najukusnija.

U sastavu žirija našli su se: Jordan Ivanović, koordinator svih invalidskih udruženje ispred gradske uprave u Nišu, Emilija Ilić, defektolog škole „14. Oktobar“, Miloš Aranđelović Vizantija, muzičar i Lidija Stojanović, vlasnica restorana „Kafanče banjče“.

IMG_7067

Treću nagradu osvojila je Milojka Savić, koja je na poklon dobila vaučer izdavačke kuće „Prometej“ iz Novog Sada, druga nagrada ide u ruke Tatjani Vidanović koja će putovati na Kopaonik u vilu „Jana“, zahvaljujući prijteljima iz „Jolly tours-a“, prvu nagradu “MAXI” domaćice meseca juna osvojila je Marina Radojević.

IMG_6997

IMG_7000

IMG_7033

Vredni pokloni obradovali su naše dobitnice, a sve ostale takmičarke su kao utešnu nagradu dobile magazine „Color Press Grupe“, među kojima su oni najčitaniji-kulinarska izdanja.

Nakon dodele nagrade svi specijaliteti su odneti dečici sa posebnim potrebama u osnovnu školu “14 Oktobar” sa sedištem u Nišu. Ovu akciju upriličile su i gošće iz Zlakusa, kraj Užica, aktiv žena „Zlakušanke“, koje su pored već pripremljenih đakonija sa pečurkama, donele još poklona za decu: garderobu, sredstva za higijenu i slatkiše.

Sledi letnja pauza, a ekipa “Color Press Group” vas poziva da se sa nama ponovo družite u septembru!

Pobednički recepti:

KREKER SENDVIČI:
– Kockasti krekeri “Bambi”
– 200 gr krem sira
– 170 gr seckanih mariniranih šampinjona
Priprema
Izmešati sir i šampinjine i filovati krekere kao sendvič. Ukrasiti po želji.

ŠAMPINJONI SA FILOM OD ZEČETINE I PREPELIČIJIM JAJIMA:
– 400 gr što većih šampinjona
– 3-4 glavice crnog luka
– obareno meso zeca (može i piletina)
– jaja prepelice
– malo kačkavalja
– soli i bibera po ukusu
– ulja

Priprema
Izabrane što veće šampinjone odvojiti od drške, pređati na pak papir, posoliti i zaliti sa malo ulja. Ispeći ih u rerni. Crni luk sitno iseckati i prpržiti. Obareno meso od zeca takođe iseckati što sitnije. Pomešati sa lukom i puniti šampinjone. Na svaku izrendati malo kačkavalja i razbiti prepeličije jaje. Vratiti u rernu da se jaje zapeče.

IMG_7065

IMG_7079

IMG_7072

IMG_7100

IMG_7108

IMG_7116

IMG_7127

IMG_7148

Kakva je atmosfera bila u Nišu, pogledajte na video zapisu!
<iframe width=”640″ height=”360″ src=”https://www.youtube.com/embed/2LMISqiglvQ” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Autor: Gordana Dobanovački
Foto: Mirko Todorović

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!