Danas vam nudimo recept za jedno neobično, ali veoma ukusno jelo. Pišite nam u komentarima kako vam se dopalo!
Sastojci:
– 800 g morskih plodova
– 2 manga
– 2 čena belog luka
– 1 dl belog vina
– sok od jednog limuna
– 1 veza seckanog peršuna
– 5 kašika maslinovog ulja
– 200 g pirinča
– so, biber
Priprema
1. Mango oguliti i iseći na manje kocke, beli luk i peršun iseckati što sitnije.
2. U tiganju na maslinovom ulju propržiti morske plodove. Ukoliko su zamrznuti, potrebno ih je odmrznuti i ocediti od suvišne tečnosti. Potom ih pržiti dok ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
3. Nakon toga dodati mango, beli luk, sok od limuna i belo vino, pa dinstati na umerenoj temperaturi oko 5 min. Pred kraj dinstanja, kada se tečnost redukuje, dodati začine po ukusu.
4. Gotovo jelo posuti svežim peršunom.
5. Pirinač obariti u slanoj vodi, a zatim ga poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.