Start Predjela Ostalo Mrežaste rolovane palačinke

Mrežaste rolovane palačinke

mrezaste rolovane palacinke

Sastojci:

Za palačinke
– 160 g brašna
– 1/2 kašike šećera
– 1/2 kašičice soli
– 2 jajeta
– 400 ml mleka
– 10 g margarina
– 150 ml ulja
Za fil
– 300 g pilećeg belog mesa
– 400 g šampinjona
– 2 glavice crnog luka
– 2 dl pavlake
– 150 g rendanog sira
– 400 g šunkarice
– soli i bibera po ukusu

ISPROBAJTE I… Punjene slane palačinke

Priprema:

Palačinke:
1. U brašno dodati so, šećer, jaja i 200 ml mleka, pa sve vreme mutiti žicom dok se ne dobije ujednačena smesa.
2. Zatim dodati preostalo mleko i nastaviti sa mućenjem. Smesu ostaviti da odstoji sat vremena, a zatim dodati ulje i rastopljen margarin (smesa treba da bude gušća od standardne).
3. Sipati smesu u flašicu sa pipom ili običan čep probušiti.
4. Tiganj dobro zagrejati, pa prvo obrazovati krug, a zatim mrežu unutar kruga. Palačinke ispeći sa obe strane i ostaviti da se ohlade.
Fil:
1. Meso skuvati u slanoj vodi, a zatim ga staviti na ubrus da se ocedi.
2. Sitno iseckati crni luk, ispržiti ga na ulju, a zatim dodati šampinjone iseckane na listiće. Posoliti i pobiberiti po ukusu i dinstati dok ne ispari tečnost. Nakon toga ostaviti da se ohladi.
3. Posebno umutiti pavlaku sa sirom, a šunkaricu iseći na tanke listiće.
Finalni postupak:
1. Na palačinku staviti dva lista šunkarice.
2. Zatim dodati fil od pavlake i sira, a preko toga sitno seckanu piletinu.
3. Na kraju ubaciti i šampinjone, pa palačinku najpre saviti sa strane, a potom polako urolati.

Uživajte!

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here