Start Kako napraviti Napravite sami: Tahini – pasta od susama

Napravite sami: Tahini – pasta od susama

Sve što je potrebno za ovaj ukusan i zdrav namaz jesu 2-3 namirnice i malo vremena. Blagodeti susamovog zrna su višestruke a jedna od najznajačnijih jeste da je bogatiji kalcijumom od mleka.
Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
Pa, tako ako ste osetljivi na laktozu poslužite se kašičicom mlevenog sirovog susama koja zadovoljava dnevne potrebe organizma za kalcijumom. Osim toga, tahini pasta je neophodna za prpremu humusa, mediteranskog namaza od leblebija.
  • 15 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

100 g susama
2-3 kašike maslinovog ulja
so

Priprema:

1. Susam blago tostirati na teflonskom tiganju toliko da dobije svetlobraon boju, pa ohladiti.
2. Ohlađen susam samleti u blenderu a zatim dodati maslinovo ulje i so pa nastaviti mlevenje još malo da se sastojci sjedine.
3. Dobijenu pastu preručiti u staklenu posudu, zatvoriti i čuvati u frižideru.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!