Start Deserti Slatka testa Neodoljivi cimet pužići

Neodoljivi cimet pužići

Foto: Torte i kolači
Foto: Torte i kolači

Sastojci
Za testo:
25 g svežeg kvasca
50 g šećera
200 ml vode
200 ml mleka
2 jajeta
1 kašičica soli
500 g brašna
Ostalo:
100 g šećera
cimet

Priprema:
1. Kvasac rastopiti u mlakoj vodi s kašičicom šećera, pa ostaviti na toplom da nodaođe.
2. U dublju posudu sipati polovinu brašna, mlako mleko, jaja, otatak šećera i so. Postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti rukom dok ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
3. Nadošlo testo podeliti na dva dela. Posuti podlogu šećerom, pa razvući testo u obliku pravougaonika. Posuti šećerom i cimetom, uviti u rolat, a potom seći na kolutove debljine oko dva centimetra.
4. Pužiće umočiti u šećer i poređati u pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti ih da se odmore 20 minuta. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok blago ne porumene.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!