Start Deserti Torte Neodoljivo kremasta, čoko-moko torta

Neodoljivo kremasta, čoko-moko torta

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana
  • 90 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

Kora
100 g margarina
100 g šećera
1 vanil-šećer
2 jajeta
75 g brašna
2 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
50 g čokolade
Braon fil
300 g mlečne čokolade
300 ml slatke pavlake
50 g margarina
2 kašike likera od čokolade
Beli fil
150 g bele čokolade
150 ml slatke pavlake
50 g margarina

Koja je vaša omiljena torta?

Priprema:

Kora
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti margarin omekšao na sobnoj temperaturi, šećer i vanil-šećer.
2. Zatim dodati jedno po jedno jaje, mešavinu brašna i praška za pecivo, kakao i čokoladu izrendanu na krupno rende, te sve dobro izmešati.
3. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i poravnati. Koru staviti u zagrejanu rernu da se peče na 200ºC dok ne porumeni.
Braon fil
1. Čokoladu izlomljenu na manje komade sjediniti sa slatkom pavlakom, likerom od čokolade i margarinom, pa neprestano mešajući kuvati na pari dok se masa ne zgusne.
2. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi, a potom je mikserom umutiti u čvrst fil.
Beli fil
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti belu čokoladu, slatku pavlaku i margarin, te uz neprestano mešanje kuvati na pari dok se masa ne zgusne.
2. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi, pa je potom umutiti mikserom.
Finalni postupak
1. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, te je staviti na tacnu za serviranje.
2. Beli fil sipati u poslastičarski džak i na više mesta po kori istisnuti gomilice.
3. Braon fil, takođe, staviti u poslastičarski džak, te najpre popuniti praznine između belog fila, a zatim preostali fil ravnomerno rasporediti po površini.
4. Ostatkom belog fila dekorisati površinu torte.

Savet: Umesto poslastičarskog džaka, može se koristiti čvrsta najlon kesa.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!