Start Video recept Neverovatno, ali istinito: Napravite jaje na oko bez prženja na ringli (VIDEO)

Neverovatno, ali istinito: Napravite jaje na oko bez prženja na ringli (VIDEO)

jaja na oko

Jaja, potovo ako su spremnjena bet puno masnoće, jedna su od najboljih opcija za doručak, pogotovo ako uz njih dodate laganu salatu i malo pečenice ili šunke. Ipak, poširana jaja ili kajganu uopšte ne morate spremati na šporetu, već to možete učiniti i u mikrotalansoj, evo i kako.

Kajgana
Uzmite bilo koju vatrostalnu posudu i sipajte malo ulja,razbijte jedno jaje i blago ga umutite. Stavite ga u mikrotalasnu na najjaču temperaturu i to na jedan minut. Vaša kajgana je gotova.

Poširano jaje
Pripremite vatrostalnu posudu u koju ste prethodno sipali vodu. Razbijte jedno jaje, sipajte ga unutra, vodeći računa da se žumance ne razlije, a zatim poklopite posudu tanjirom. Stavite ga u mikrotalasnu koju ste podesili na najjaču temperaturu na jedan minut i deset sekundi. Izvadite i polako okrenite jaje, a zatim vratite na još 45 sekundi. Vaše poširano jaje je spremno.

Jaje na oko
Pripremite vatrostalni (keramički) tanjir, stavite ga u mikrotalasnu da se dobro zagreje na najjačoj temperaturi na dva i po minuta, Izvadite ga, pazeći da se ne opečete i premažite tankim slojem putera. Razbijte jaje na njega i vratite ga u mikrotalasnu na još 45 sekundi. Uživajte u svom doručku.

Izvor: Žena blic
Foto: Freedigitalphotos.net/winnond

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!