Start Predjela Peciva Neverovatno ukusno! Recept za punjeno lisnato testo koje nikog neće ostaviti ravnodušnim

Neverovatno ukusno! Recept za punjeno lisnato testo koje nikog neće ostaviti ravnodušnim

Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Sastojci:
2 table lisnatog testa
300 g mlevenog junećeg mesa
1 glavica crnog luka
1 kašičica mešavine suvog biljnog začina
2 kašike kečapa
200 g mariniranih šampinjona
so
2 kašike ulja
1 žumance
1 kašičica seckanog peršuna

Priprema:
1. U tiganju dobro zagrejati ulje, pa ubaciti sitno iseckan crni luk i pržiti dok ne postane staklast.
2. Dodati mleveno meso, posuti mešavinom suvog biljnog začina i seckanim peršunom, te posoliti po ukusu. Promešati i pržiti dok meso ne promeni boju.
3. Zatim skloniti s ringle i ostaviti da se prohladi.
4. Obe table lisnatog testa rastanjiti oklagijom.
5. Jedno testo staviti u pleh obložen papirom za pečenje i premazati kečapom. Naneti prohlađen fil i posuti iseckanim mariniranim šampinjonima.
6. Krajeve premazati izmućenim žumancetom, pa odozgo staviti drugo testo.
7. Ivice pritisnuti kako fil ne bi ispao tokom pečenja.
8. Premazati ostatkom žumanceta pa zaseći nožem na nekoliko mesta.
9. Peći 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 220°C.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!