Start Predjela Pečurke punjene prepeličjim jajima

Pečurke punjene prepeličjim jajima

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:

12 većih klobuka (poklopaca) pečuraka
12 prepeličjih jaja
80 g suvog vrata
80 g kačkavalja
ulja po potrebi
so

ISPROBAJTE I… Punjene pečurke u slanini

Priprema:

1. Klobuke pečuraka posoliti po ukusu i propržiti sa obe strane na malo ulja.
2. Kačkavalj iseći na 12 kockica, a suvi vrat sitno iseckati.
3. U svaki klobuk staviti po kocku kačkavalja i malo suvog vrata, a potom odozgo razbiti prepeličje jaje.
4. Punjene pečurke poslagati u pleh prekriven papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok se jaja ne ispeku.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!