Start Predjela Pečurke

Pečurke

Clipboard04

Priprema:
1. Jaja obariti, a kada se ohlade, oljuštiti ih. Svako zaseći sa jedne strane i izvaditi žumanca.
2. Paradajz oprati, iseći mu poklopce i izdubiti iznutra.
3. Žumanca viljuškom izgnječiti i dodati 1,5 dl pavlake, 1/2 konzerve tunjevine, 3 kašike majoneza, 2 rendana krastavčića.
4. Sve sastojke pomešati i filovati kuvana belanca, tako da izgledaju kao drške pečurki.
5. Dno svakog belanceta zaseći i poravnati ih tako da mogu da stoje.
6. Na jednu tacnu izrendati 3 kisela krastavca, poređati punjena jaja i poklopiti ih šeširima od paradajza.
7. U jednoj činiji pomešati 1/2 dl pavlake i 2 kašike majoneza. Ovu masu sipati u vrećicu za zamrzivač, probušiti je na jednom ćošku i praviti tačkice po kapicama.

Recept Gizele Varga iz Novog Sada
Recept Gizele Varga
iz Novog Sada

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!