Start Video recept Pica ružice

Pica ružice

Ako ste jedan od mnogobrojnih ljubitelja pice, ovaj recept je baš za vas. Ne samo da ćete moći da uživate u omiljenom ukusu, već ćete uživati u pogledu na savršeno dekorisan tanjir jer u njemu su – ružice.

Foto: Youtube
Foto: Youtube

Umesite standardno testo za picu. Napravite lopticu od testa. Isecite testo na trake i potom ih razvucite oklagijom. Namažite traku testa kečapom ili sosom od paradajza. Poređajte kolutiće salame jedan do drugoga na testo tako da pola kolutica virti preko testa i narendajte malo kačkavalja preko, ali samo u onom delu gde se testo i salama preklapaju. Urolajte i dobicete oblik ruže.

ISPROBAJTE I…

PICA PITA ROLATIĆI

PICA TORTA

Ukoliko ne želite da koristite salamu, možete i oljuštiti paradajz i koru staviti na testo na isti način kako i salamu.Stavite u posudu za mafine. Pecite u rertni do pola sata na 200 stepeni.

Detaljnije pogledajte u videu.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!