Start Predjela Pita cvekluša

Pita cvekluša

Clipboard17

Pripema:
1. U 3 dl mlakog mleka razmrviti kvasac sa kašičicom šećera i 5 kašika brašna, pa ga ostaviti da nadođe.
2. Za to vreme pomešati polovinu brašna sa kašikom istopljene masti, dodati kašiku soli i na kraju nadošli kvasac. Potom zamesiti glatko testo postepeno dodajući preostalo brašno. Ostaviti ga da nadođe.
3. U međuvremenu umutiti jaja i dodati seckani list cvekle, narendanu tikvicu i mešavinu suvog biljnog začina.
4. Nadošlo testo razviti oklagijom i namazati mašću. Potom premazati pripremljenim filom, urolati i iseći na manje rolnice, a zatim svaku umotati u puž.
5. Pužiće ređati u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 220°C oko 45 minuta.

Recept Bojane Pešić iz Niša
Recept Bojane Pešić
iz Niša

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!