Start Predjela Pita sa pečurkama

Pita sa pečurkama

Clipboard12

Priprema:
Testo:
1. U posudu za mešenje pomešati brašno i so, dodati malo ulja, pa postepeno dodavati mlaku vodu dok se ne zamesi glatko testo. (Testo ne treba da bude ni previše meko ni previše tvrdo).
2. Testo podeliti na nekoliko jufki i ostaviti ih 20 minuta da odstoje. Zatim svaku razviti oklagijom, na pobrašnjenoj podlozi. Jufke stavljati jednu po jednu na kuhinjsku krpu i malo ih odozgo premazati uljem. Ostaviti ih da se odmore.
Fil:
1. Šampinjone i crni luk sitno iseckati, a potom luk propržiti na ulju, dodati šampinjone i sve još malo propržiti dok ne ispari sva tečnost. Začiniti po ukusu.
Finalni postupak:
1. Testo razvući što tanje u krug, pa ravnomerno rasporediti fil.
2. Uviti u rolat, pa u okruglu tepsiju u obliku puža. Isti postupak ponoviti i sa ostalim jufkama.
3. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta.

Recept Marine Zdravković iz Kragujevca
Recept Marine
Zdravković iz Kragujevca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!