Start Predjela Pite Pita sa prazilukom (FOTO)

Pita sa prazilukom (FOTO)

  • 80 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

2 manja praziluka
400 g šampinjona
2 manje crvene paprike
100 g pečenice
1 pakovanje lisnatog testa
2 jajeta
morska so
biber
ulje

Priprema:

1. Praziluk očistite i isecite na kolutove, šampinjone na tanke listove, a papriku na štapiće.
2. U tiganju zagrejte ulje, pa mu dodajte šampinjone, praziluk i papriku. Posolite i pobiberite po ukusu i dinstajte dok ne ispari suvišna tečnost. Sklonite s ringle i ostavite da se ohladi.
3. Potom u fil dodajte 1 jaje i pečenicu iseckanu na kockice. Promešajte varjačom da bi se sastojci sjedinili.
4. Lisnato testo podelite na dva dela. Jedan deo istanjite oklagijom te njime obložite vatrostalnu činiju.
5. Viljuškom izbockajte na nekoliko mesta a potom preko testa sipajte sadržaj iz tiganja.
6. Drugi deo testa takođe istanjite, ali ga isecite na trake širine 1,5 cm. Rasporedite ih unakrsno preko fila od mesa a krajeve slepite uz ivice testa.
7. Oblikovanu mrežu premažite umućenim žumancetom i pecite na 180°C 45 minuta, dok testo blago ne porumeni.

Na sledećoj strani pogledajte postupak izrade u slikama tzv. korak po korak…

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!