Start Predjela Pogača

Pogača

Clipboard08

Priprema:
1. Staviti kvasac u mlako mleko sa malo šećera i 1 kašičicom brašna, pa ostaviti na toplom da nadođe.
2. U odgovarajuću posudu staviti 450 g brašna i dodati nadošao kvasac, jaja, vodu, jogurt, so i promešati. Postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti sve dok testo ne počne da se odvaja od prstiju.
3. Testo podeliti na šest jufki pa jednu po jednu razvijati na kore prečnika oko 20 cm. Jednu jufku ostaviti sa strane.
4. Rendati margarin preko kora i ređati jednu na drugu. Koru koja dolazi poslednja razviti malo veću pa njom obaviti sve ostale.
5. Kore razviti oklagijom pa staviti u tepsiju.
6. Nožem iseći na osmine i podviti od sredine prema ivici tepsije. Jufku koja je ostala staviti u sredinu. Pogaču premazati žumancetom, posuti susamom i ostaviti 60 min. da odmori.
7. Peći na 200 °C dok ne porumeni.

Recept Svetlane Kostić iz Niša
Recept
Svetlane
Kostić iz
Niša

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!