Start Akcije Domaćice Ponovo smo uživali u krofnama: “MAXI domaćica meseca” marta je Violeta Cvetanović...

Ponovo smo uživali u krofnama: “MAXI domaćica meseca” marta je Violeta Cvetanović (VIDEO)

IMG_2740-660x440

Da “Ljubav kroz stomak ide” danas su u akciji “MAXI Domaćica meseca” potvrdile vrhunske domaćice, a zapravo samo vredne žene pune ljubavi za druge.

Njihov zadatak bio je da u okviru već dobro poznate akcije osmisle najlepšu i najukusniju krofnu, umese je po svom ili nekom starom receptu, donesu ih u restoran “Kafanče Banjče” u Nišku Banju, i sačekaju da ih žiri oceni, birajući tri najukusnije!

Identičan zadatak pre samo koju nedelju imale su i Novosađanke, kada je titulu najbolje odnela dama koja se inače prvi put takmičila! U Niškoj Banji, iako se akcija sprovodi odnedavno, zapažamo veliki broj učesnica, inače odanih čitateljki kulinarskih izdanja “Color Press Grupe”.

Ne krijući da u magazinima “Pošalji recept”, “Bakina kujna” i mnogim drugim pronalaze inspiraciju za svoja mala remek- dela, zadali smo im temu kao i u Novom Sadu – da se oprobaju u pravljenju punjenih krofni. Vešto su doskočile zadatku! 12 domaćica spremilo je više nego privlačne, atraktivne i preukusne krofne, a žiri je ocenjivao i vrebao recepte!

3 1 2

Članovi žirija u Niškoj Banji bili su: Marina Mitić, profesorka praktične nastave u Osnovnoj školi “14. Oktobar” iz Niša, Emilija Ilić, defektolog pomenute škole, Ljiljana Milosavljević, profesorica engleskog jezika, i supruga još jednog člana žirija – Predraga Milosavljevića, grupa “Galija”, kao i Lidija Stojanović, vlasnica divnog restorana u kom se odigravalo takmičenje.

ziri

Nakon vizuelnog utiska i ocena za ukus nagrade su podeljene ovim redom; treću nagradu osvojila je Marija Burazor – kuvar izdavačke kuće “Prometej”.

4

Druga nagrada, koju dodeljuje “Jolly tours”, 7 dana na Kopaoniku u vili “Jana” za dve osobe, dobila je Suzana Đokić, a prvo mesto – vaučer u iznosu od 10.000 dinara u “MAXI” marketima, kao i titulu “MAXI Domaćice meseca” u Niškoj Banji ponela je Violeta Cvetanović, koja se takmiči od samog starta!

6 5

Njihove punjene krofne, kao i magazini Color Press Grupe odneti su deci sa posebnim potrebama u školu “14. Oktobar”, koja se nalazi u Nišu, a možda je baš to razlog da se i vi prijavite, kako u Novom Sadu, tako i u Niškoj Banji, i postanete deo jednog ogromnog i humanitarnog projekta!

7

Pobednica Violeta podelila je svoj recept sa vama, dragi čitaoci!

– Slane krofne “Trista čuda”- 

*Testo se sprema i peče klasično kao i za princes krofne.

Fil:
– ruska salata, kojom se puni unutrašnjost krofne.
– na to se poslažu mali ćevapi pečeni susamom
– preko toga tzatziki sos (kiselo mleko, krastavci i beli luk)
– potom se stavi mast u kojoj su se pržili ćevapi od susama
– na samom kraju stave se tri izrendana kuvana jaja
– Za ukrašavanje koristiti zelenu salatu i šeri paradajz.
Prijatno!

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!