Start Odabrani recepti Posna sarma

Posna sarma

Clipboard03

Priprema:
1. Blitvu očistiti i preliti ključalom vodom da bi listovi omekšali.
2. Crni luk, šargarepu i šampinjone iseći na kockice, beli luk ispasirati. Filete soma samleti na mašini za mlevenje mesa.
3. Na malo ulja propržiti šargarepu, crni i beli luk, a zatim nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok povrće napola ne omeša.
4. Potom dodati mlevenu ribu, šampinjone, ljuspice soje i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi oko 5 min. dok suvišna tečnost ne uvri. Ostaviti da se prohladi, dodati sok od limuna i promešati.
5. Na svaki list blitve staviti kašiku fila i oblikovati manje sarmice.
6. U šerpi na malo ulja propržiti brašno, a zatim dodati sok od paradajza i malo vode, pa kuvati uz neprestano mešanje dok se ne dobije sos srednje gustine.
7. Vatrostalnu činiju nauljiti i poslagati u nju sarmice. Preliti ih sosom od paradajza i peći u zagrejanoj rerni oko 35 min.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!