Start Predjela Posne knedle od krompira i pečuraka

Posne knedle od krompira i pečuraka

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
600 g belog krompira
so, biber
60 g skrobnog brašna
glavica crnog luka
600 g kelja
200 g šampinjona
kašičica ulja od repice
kašičica šećera
2-3 kašičice belog sirćeta

ISPROBAJTE I… Knedle  od palente

Priprema:
1. Skuvajte 450 gr krompira u slanoj vodi, a ostatak sitno narendajte. Kuvani krompir izgnječite, a sirovi pomešajte sa skrobnim brašnom pa umešajte u kuvani, posolite i dobro izmešajte. Vlažnim rukama oblikujte 8-10 kuglica.
2. Luk sitno naseckajte, a kelj nasecite na šire rezance. Očistite šampinjone i po potrebi nasecite na manje komade. Stavite slanu vodu da provri u velikom loncu, a zatim smanjite vatru, pa ubacite kuglice i kuvajte 15-20 minuta.
3. Prodinstajte luk na malo ulja. Dodajte pečurke i kelj pa nastavite dinstanje. Pošećerite i lagano karamelizujte.
4. Razredite sirćetom, sipajte pavlaku, ostavite da provri, pa kuvajte na laganoj vatri 5-10 minuta. Posolite i pobiberite. Ocedite knedle i poslužite ih sa povrćem i pečurkama.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!