Start Deserti Kolači Pripremite ukusan kolač koji se ne peče!

Pripremite ukusan kolač koji se ne peče!

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana
  • 50 minuta
  • 10 osoba
  • Lako

Sastojci:

3 žumanceta
250 g šećera u prahu
250 g margarina
100 g mlevenih oraha
100 g mlevenog keksa
200 ml soka od pomorandže
100 g čokolade za kuvanje
1 kašika ekstrakta vanile
Premazivanje
3 belanceta
3 kašike šećera
3 kašike šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
Ukrašavanje
čokoladne mrvice

ISPROBAJTE I… Bambi kocke- kolač koji se ne peče

Priprema:

1. U dubljoj posudi umutiti žumanca sa šećerom u prahu i omekšalim margarinom.
2. Mlevene orahe i keks preliti sokom od pomorandže i promešati.
3. Sjediniti smesu od žumanaca sa smesom od keksa, dodati ekstrakt vanile i dobro izmešati.
4. Dobijenu masu podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati čokoladu izrendanu na sitno rende.
5. Pripremiti odgovarajuću tacnu za kolač te na nju presuti smesu sa čokoladom i oblikovati donju koru. Ostaviti u frižideru da se stegne. Nakon toga preko donje kore naneti drugi deo svetlijeg fila i poravnati ga sa donjom korom. Opet staviti u frižider da se stegne.
6. Posebno pripremiti fil za premazivanje kolača. Umutiti belanca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati 3 kašike šećera uz neprestano mućenje. Odvojeno umutiti slatku pavlaku sa 3 kašike
šećera u prahu. Sjediniti šam od belanaca i šlag od slatke pavlake pa polako promešati. Dobijenu smesu premazati preko kolača i posuti čokoladnim mrvicama. Ostaviti u frižideru da se stegne, a potom iseći na šnite željene veličine.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here