Start Predjela Ostalo Punjeni pohovani šampinjoni

Punjeni pohovani šampinjoni

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 32 manja šampinjona
– 80 g suvog vrata
– 3 kašike švapskog sira
– 40 g kačkavalja
– 1/2 praziluka
– 3 jajeta
– 150 g brašna
– 200 g prezli
– 200 g majoneza
– mešavina začina
– ulje

Priprema
1. Drške šampinjona odvojiti od klobuka i iseći ih na kocke.
2. Suvi vrat i praziluk iseći na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti praziluk a zatim dodati seckane drške šampinjona te i njih kratko propržiti. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
4. Potom dodati švapski sir, kačkavalj, suvi vrat i začine po ukusu pa promešati.
5. Pripremljenim nadevom napuniti polovinu pečuraka te ih preklopiti praznim klobucima.
6. Ovako pripremljene pečurke uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti ih na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
7. Pohovane pečurke preliti majonezom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!