Start Predjela Punjeni prasići

Punjeni prasići

Clipboard10

Priprema:
1. U mlakom mleku razmutiti kvasac sa kašičicom šećera i ostaviti ga da nadođe.
2. Za to vreme pomešati polovinu brašna sa uljem, pa dodati jaja i so i na kraju nadošli kvasac.
3. Zamesiti glatko testo postepeno dodavajući preostalo brašno i ostaviti ga da nadođe.
4. Testo podeliti na dva dela: jedan veći i jedan manji.
5. Kidati pomalo testo od većeg dela i formirati loptice. Svaku lopticu rastanjiti dlanovima, premazati senfom i staviti manji komad viršle.
5. Ponovo oblikovati lopiticu i ređati ih u pleh obložen pek-papirom.
6. Manji deo testa rastanjiti i vaditi kružiće, pa ih lepiti na loptice kao nos i pričvrstiti čačkalicama.
7. Premazati prasiće umućenim jajetom. Uzimati pomalo testa i formirati uši i repiće, a od bibera napraviti oči.
8. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne dobiju tamnozlatnu boju.

Recept Anite Marjanović iz Orljana
Recept Anite
Marjanović iz Orljana

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!