Start Predjela Razljevuša sa korama i heljdinim brašnom

Razljevuša sa korama i heljdinim brašnom

Clipboard08

Priprema:
1. Prvo pripremiti tečnost za prelivanje kora: u manjoj posudi sipati vodu, posoliti, dodati prašak za pecivo i ulje. Sve lepo izmešati.
Fil:
1. Umutiti jaja, pa umešati obe vrste brašna, prašak za pecivo i spanać.
2. Zatim dodati mleko, kiselu vodu i ulje. Sve lepo izmešati.
3. Na kraju dodati sir i sjediniti. Posoliti po ukusu.
4. U podmazan pleh prvo staviti jednu koru, poprskati je pripremljenim prelivom, pa staviti drugu koru koju takođe treba poprskati.
5. Pet kora izdvojiti i ređati ih u pleh poput harmonike. Poprskati ih, a preko njih izručiti polovinu pripremljenog fila.
6. Preko fila poređati preostalih pet kora u vidu harmonike i poprskati ih. Zatim ih preliti preostalim filom.
7. Po želji odgore izrendati trapist sir.
8. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.

Recept Vesne Filipović iz Idvora
Recept Vesne
Filipović iz Idvora

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!