Start Deserti Kolači Recepti za tri kremasta i sočna rolata

Recepti za tri kremasta i sočna rolata

DH
DH

Dvobojni rolat
Sastojci:
za biskvit
– 6 jaja
– 6 kašika šećera
– 3 kašike brašna
– 2 kašike gustina
– 1 kašika kakaoa
za fil
– 3 dl mleka
– 2 kašike brašna
– 4 kašike šećera
– 2,5 dl slatke pavlake
– 80 g kokosovog brašna
– 5 g želatina u prahu

Priprema
Biskvit:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 2 kašike šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanca i 4 kašike šećera te dodati šne od belanaca, brašno, gustin i polako promešati varjačom.
3. Pripremljenu smesu podeliti na dva dela, a u jedan deo dodati kakao i polako promešati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje. Tamnu i svetlu smesu sipati u poslastičarski džak i pomoću njega povlačiti kose pruge preko papira dok se ne popuni dno pleha.
5. Formirano biskvitno testo staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200 ºC dok ne porumeni. Testo prekriti vlažnom krpom i ostaviti da se prohladi.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleko, brašno i šećer te dobro izmešati kako ne bi bilo grudvica.
2. Potom kuvati na umerenoj temperaturi i mešati dok se ne zgusne.
3. U još topao fil dodati kokosovo brašno i promešati.
4. Želatin preliti sa dve kašike vode i ostaviti da nabubri, pa dodati u fil.
5. Na kraju dodati šlag od slatke pavlake i polako promešati varjačom.
Finalni postupak:
Pečenu koru premazati pripremljenim filom i urolovati. Ostaviti je da se stegne, te iseći na parčad i poslužiti.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!