Start Odabrani recepti Rižoto sa račićima

Rižoto sa račićima

Clipboard06

Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice, bukovače na štapiće, pelat paradajza na krupnije kocke, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Šargarepu i celer izrendati na krupno rende. Pirinač obariti u slanoj vodi, a potom ga ocediti.
3. Na malo ulja propržiti crni luk kako bi porumeneo, a potom dodati šargarepu i celer, te i njih kratko propržiti.
4. Dodati bukovače i dinstati uz povremeno dolivanje mešavine belog vina i supe od povrća, dok pečurke ne omekšaju a suvišna tečnost ne uvri.
5. Potom dodati račiće, pelat paradajza, beli luk, peršun i začine po ukusu, te sve zajedno dinstati povremeno mešajući još desetak minuta. Pred kraj dinstanja dodati obaren pirinač.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!