Start Deserti / Torte i kolači Rogač štrudlice

Rogač štrudlice

Clipboard19

Priprema:
1. U mlakom mleku razmrviti kvasac i ostaviti ga da nadođe.
2. Umutiti mast sa šećerom, dodati jaje, žumance, so i nadošli kvasac.
3. Postepeno dodavati brašno dok se ne umesi glatko testo.
4. Testo podeliti na tri jufke.
5. Za fil ostaviti da provri mleko sa šećerom, pa dodati rogač i ostaviti da se kuva nekoliko minuta. Skinuti sa vatre i ostaviti da se malo prohladi.
6. Jufke razviti i filovati rogačem. Uviti u štrudle i poređati u podmazan pleh.
7. Ostaviti ih da se odmore oko pola sata, a zatim peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumene.

Recept Ružice Lončar iz Rume
Recept Ružice
Lončar iz Rume

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!