Start Predjela Pite Rol-pita s mlevenim mesom

Rol-pita s mlevenim mesom

Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Sastojci:
Za fil:
500 g mlevenog svinjskog mesa
malo ulja
1 veća glavica crnog luka
mešavina suvog biljnog začina
so, biber
Za premaz:
180 ml jogurta
2 jajeta
50 ml mineralne vode
1 čaša (od jogurta) brašna
1 prašak za pecivo
malo soli
Ostalo:
500 g tankih kora za pitu
1 jaje
susam

Priprema:
1. Na malo ulja izdinstati sitno iseckan crni luk, a zatim dodati mleveno meso.
2. Posuti mešavinom suvog biljnog začina, te posoliti i pobiberiti po ukusu. Mešati dok meso ne promeni boju. Skloniti s ringle i ostaviti da se ohladi.
3. U dubljoj posudi umutiti jaja s jogurtom. Dodati malo soli, brašno, prašak za pecivo i mineralnu vodu.
4. Dobro promešati kako bi se svi sastojci sjedinili.
5. Kore podeliti na tri dela. Uzeti jedan deo, pa na svaku naneti pripremljen premaz i ređati jednu na drugu.
6. Na poslednju koru naneti fil od mesa, pa pažljivo uviti u rolat. Na isti način napraviti još dva rolata.
7. Poređati ih u pleh obložen papirom za pečenje, te ih premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
8. Peći na 220°C 20-25 minuta.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!