Start Deserti / Torte i kolači Rotšild piškota

Rotšild piškota

Clipboard11

Pripremа:
1. Ulupati belanca sa šećerom u čvrst šam, dodati vanil-šećer i žumanca.
2. Zatim dodati prosejano brašno i varjačom pažljivo pomešati.
3. Pomoću vreće za kreme (ili obične kese čiji smo ćošak odsekli makazama) oblikovati piškote direktno u tepsiju obloženu pek-papirom.
4. Na krajeve piškote staviti po jednu višnju.
5. Posipati šećerom u prahu.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 170°C dok blago ne porumene i ostaviti da se ohlade.
7. Otopiti čokoladu sa uljem i donji deo piškote umočiti. Staviti na tacnu obloženu pek-papirom i ostaviti u frižideru da se čokolada stegne.
8. Pre služenja posuti šećerom u prahu.

Recept Eržebet Tot iz Temerina
Recept Eržebet
Tot iz Temerina

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!