Start Deserti Slatka testa Ružice sa orasima

Ružice sa orasima

DH
DH
  • 80 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

za testo
– 2,5 dl mleka
– 40 g svežeg kvasca
– 2 kašike šećera
– 1 kašičica soli
– 2 jajeta
– 3 kašike ulja
– 550 g brašna
za fil
– 200 g oraha
– 80 g šećera
– 1 dl mleka
– 200 g džema od kajsija
za premazivanje
– 1 jaje
– 1 kašika mleka

ISPROBAJTE I… Pitu-ružicu

Priprema:

1. U vanglicu za mešenje sipati polovinu brašna pa dodati kašiku šećera i kašičicu soli te promešati. Posebno u dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, preostali šećer i izmrvljeni kvasac te dobro izmešati i ostaviti da nadođe. Nadošao kvasac sipati u vanglicu sa brašnom.
2. Umutiti jaja i dodati u brašno, a zatim dodati ulje i promešati.
3. Postepeno dodavati preostalo brašno po potrebi i ručno mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
4. Nadošlo testo prebaciti na radnu površinu pa ga pomoću oklagije istanjiti na debljinu od 3 mm.
5. Okruglom modlom za krofne izvaditi krugove po testu. Oblikovane krugove ostaviti da miruju 10 min.
6. Posebno sjediniti mleko i šećer pa prokuvati. Toplim mlekom popariti mlevene orahe i promešati.
7. Uzeti četiri kruga i poslagati ih jedan do drugog tako da se na krajevima preklapaju. Sredinu spojenih krugova premazati džemom od kajsija a preko njega naneti fil od oraha. Potom testo od dole prema gore pažljivo urolati. Dobijenu rolnicu preseći napola da se dobiju dve ružice.
8. Kalup za mafine obložiti papirnim korpicama odgovarajuće dimenzije. Zatim u svaku korpicu staviti po jednu ružu tako da latice budu okrenute nagore.
9. Posebno umutiti jaje i mleko. Pomoću kuhinjske četkice dobijenu smesu premazati preko latica ruža. Peći ih u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumene.

Uživajte!

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here