Start Restoranski vodič Sale Tropiko: Zimi jedem sve i svašta!

Sale Tropiko: Zimi jedem sve i svašta!

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Sa samo 19 godina, frontmen Tropico benda, pevač i kompozitor Aleksandra Cvetković napustio je rodni Leskovac i uputio se u srpsku prestonicu tražeći svoju šansu.
Uz puno truda i rada, Sale Tropiko, kako ga publika zna, i ostali čllanovi benda uspeli su da od klupskog benda postanu jedan od najpoznatijih muzičkih sastava u regionu. Iako ga ima veoma malo, ovaj tridesetdvogogodišnji muzičar, svoje slobodno vreme provodi u najlepšem društvu, sa suprugom pevačicom Jovanom Pajić i ćerkicom Helenom. Kakav je kuvar i koje restorane vam toplo preporučuje, otkrio je našim čitaocima.

Da li volite da kuvate i kako se snalazite u kuhinji?
Mogu ponekad da se latim varjače, pa nešto i napravim. Nemam vremena za kuhinju, već samo za sto za ručavanje.

Koja hrana vas podseća na detinjstvo i da li ste kao mali bili izbirljivi?
Pa na detinjstvo me najviše asociraju džem od kajsije i šipka, paprikaš i sva kuvana jela, mislim da je tako sa većinom. Nisam bio baš preterano izbirljiv, voleo sam i volim manje više, sve da jedem.

Omiljeni restoran, preporuka
bastino1bastino2

U poslednje vreme mi je omiljeni restoran “Baštino“ na Banovom brdu. Kada odete tamo, naručite “krc, krc” za dvoje i shvatićete i zašto.

bastino1Kada ste u inostranstvu, u koje restorane idete i šta jedete?
“Javor Džoko” je jedan restoran u Gevgeliji (Makedonija) u koji rado odem par puta godišnje i pojedem najbolju jagnjetinu na svetu, što i vama preporučujem.

Da li vodite računa o ishrani?.
Zimi jedem baš sve i svašta, s druge strane pridržavam se nekih svojih pravila koje sam postavio sebi pre mnogo godina i jedem se uglavnom ribu i salate od proleća do jeseni.

Foto: FreeDigitalPhotos
Foto: FreeDigitalPhotos

Omiljena kuhinja
Volim kinesku, meksičku, srpsku, grčku i italijansku kuhinju. Ako ste ikada jeli razumećete zašto i setićete se nekog jela iz ovih zemalja. Od svih navedenih volim mnogo toga, pa ne mogu da se odlučim za konkretno jelo. Volim sve.

Slani ili statki specijaliteti?
Slani, definitivno.

Da li postoji nešto što nikada ne biste pojeli?
Nikada puževe ,skakavce, bube i ostale insekte.

Podelite sa nama omiljeni recept

Foto: FreeDigitalPhotos
Foto: FreeDigitalPhotos

Guakamole
Sastojci:
– 2 avokada
– 2 kašike limunovog soka
– 2 mlada luka
– 3 kašike maslinovog ulja
– ljuta papričica
– beli luk i so

Priprema:
Avokado oljuštiti i poprskajte ga limunovim sokom,a zatim izgnječiti. Dodati mu mladi i beli luk, maslinovo ulje i začiniti. Sve sastojke izmešajte dobro i služite uz tortilje, ili naćos.

Autor: Jasmina Jovičić

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!