Start Odabrani recepti Šaran sa pavlakom

Šaran sa pavlakom

Clipboard04

PRIPREMA:
1. Beli luk očistiti i iseći na listove, peršun iseckati što sitnije.
2. Crni luk očistiti, iseći na rebarca i propržiti na malo ulja kako bi omekšao.
3. Krompir napola obariti zajedno sa ljuskom a potom ga procediti, oljuštiti i iseći na kolutove.
4. Pirinač napola obariti u slanoj vodi sa malo šafrana, a potom ga procediti.
5. Šarana sa obe strane zaseći na svakih 1 cm, te udubljenja ispuniti listovima belog luka. Zatim ga natrljati mešavinom začina i mlevenom paprikom.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti, pa dno prekriti prženim lukom i naneti sloj pirinča. Zatim rasporediti krompir, posuti peršunom i na to položiti šarana.
7. Zaliti supom od povrća da ogrezne, prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 30 min. Skloniti foliju, te nastaviti sa pečenjem dok suvišna tečnost ne uvri. Izvaditi iz rerne, preliti mešavinom pavlake i belog vina, te vratiti da se peče dok ne porumeni.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!