Start Restoranski vodič Simonida Aćević: Omiljeno jelo mi je biftek u sosu od gorgonzole

Simonida Aćević: Omiljeno jelo mi je biftek u sosu od gorgonzole

simonida-farma-5-610x412

Simonida Aćević je rođena šapčanka, trenutno živi i radi u Beogradu. Ova simpatična devojka postala je poznata široj javnosti nakon jutjub hita “Hopa-cupa” koji je pregledan više od pola miliona puta.  Kako sama kaže ona sa spotom Hopa cupa, ratuje protiv gluposti na estradi i oko nas uopste. Inače Simonida je sama napisala tekst i muziku za pesmu “Hopa cupa” a studirala je kineski jezik na filološkom fakultetu i tvrdi za sebe da je ostvarena žena.

Jedna je od najzapaženijih učesnica poslednje Farme 5. Tokom trajanja najdužeg rijaliti programa kod nas ona je pokazala da ume da se snađe u svakoj situaciji pa i u kuhinji gde se hrana spremala za više od dvadeset ljudi.

Kontaktirali smo Simonidu i ona je eksluzivno za našu rubriku “Restoranski vodič” ispričala kakva je majstorica u kuhinji, koja su joj omiljena jela i gde rado odlazi sa svojom porodicom i prijateljima na ručak…

Boravak u kuhinji je za tebe obaveza ili uživanje: Ne volim puno da kuvam i da imam tu obavezu svaki dan. Ali ipak često sama sebi spremim neki obrok. Veoma mi je važno na koji način se priprema hrana. Ukoliko se hrana ne obradi termički pravilno ona može da izgubi skoro sva svoja kvalitetna svojstva. Želim da se hranim zdravo i kvalitetno. Važno mi je kakve namirnice unosim u svoj organizam i na koji način su one spremljene.

Miris, aroma koja te vraća u detinjstvo: Mnogo sam volela da jedem domaću pitu od jabuka sa cimetom koju je spremala moja nana. Kada osetim miris cimeta u vazduhu setim se moje nane. Slatka pita sa jabukama mi je dugo bila najdraže jelo. Danas bih se pre odlučila za biftek u gorgonzola sosu ili u kombinaciji sa grilovanim povrćem. To često poručujem kada sam u restoranu.

Da li si ljubitelj začina, koje koristiš u svojoj kuhinji: Volim da koristim začine tokom pripreme jela. Ima ih nekoliko koji su sastavni deo svih mojih jela, biber svuda stavljam, crvenu papriku tucanu (može i ljuta po potrebi) peršun, majčina dušica. Ovi začini ako se koriste na pravi način mogu da promene ukus hrani i omoguće vrhunsko zadovoljstvo prilikom konzumiranja.

Koliko si spremna da eksperimentišeš sa hranom, ukoliko bi ti se ukazala prilika da probaš nešto egzotično da li bi se usudila: Otvorena sam za nove ukuse. Lično pored domaće kuhinje, veoma volim orijentalna jela, da se bliže geografski odredim, ona koja dolaze sa bliskog istoka. Inače bila bih spremna da probam i neka egzotična jela, zašto da ne, ako ih konzumiraju narodi sa tih geografskih prostora što ne bi i mi. Ali, ne bih preterivala sa time, lično smatram da svaki narod treba da jede hranu koja dolazi sa prostora koji on naseljeva, zbog balansa u organizmu.

Omiljena kuhinja: Turska kuhinja mi je omiljena i veoma volim način na koji oni pripremaju hranu a posebno povrće i meso. Jedini slatkiši koje konzumiram i volim su oni bliskoistočni i to ne ovi koji se mogu kupiti kod nas, već samo oni koji su pravljeni po originalnim receptima i mogu se kupiti samo tamo gde se i proizvode.

Omiljeni restoran: Najviše volim da odem u Zemun u restoran Đepeto. Ono što me tamo privlači jeste neobičan enterijer, sve deluje pomalo bajkovito. Iako je to pretežno italijanski restoran, i tamo naručujem biftek sa gorgonzolom i izvrstan je toplo ga svima preporučujem.

Recept, savet, preporuka… Omlet sa povrćem, u pitanju je jelo koje se veoma brzo sprema i puno je vitamina a izuzetno je hranljivo. U zagrejan tiganj stavite jednu kašiku maslinovog ulja, luk crni i beli, krupno iseckane šampinjone i po želji svežu papriku isečenu na kolutove. Zatim umutite se dva jaja (porcija je za jednu osobu) i prelije se smesa koja se prethodno dinstala na blagoj vatri 2-3 minuta. Zatim se dodaju začini, biber, tucana paprika crvena, peršun, i malo vegete. Služi se toplo, uživajte.

Postoji li neka hrana koja ti ne prija ili koju ne voliš: Nema hrane koju izbegavam, sve mogu da jedem ukoliko je na pravi način pripremljeno. Iskrena da budem volim i morsku hranu a nisam to ranije pomenula. Jedno od najomiljenih jela mi je dimljeni losos. Prepun je proteina i neverovatno je ukusan. Pored morske hrane veoma volim i sireve. Uglavnom ništa ne izbegavam ali recimo da nisam ljubitelj testa. Mogu da ga jedem ali ne često.

Fizička aktivnost: Dosta pešačim. Skoro sve kraće razdaljine prevalim hodajući a često znam i da trčim. To mi pomaže da ostanem u fit kondiciji. Što su uostalom gledaoci mogli da vide na Farmi. Redovno radim vežbe i one mi omogućavaju da budem zaista veoma okretna. Moja kičma je u savršenom stanju.

Kada ti se sve skupi i čini ti se da ćeš pući po šavovima, ti radiš šta: Pre svega uradim jednu introspekciju sa samom sobom. Nakon usaglašavanja unutar sebe sa svojim osećanjima uvek se vratim jača i snažnija. Malo je ljudi oko mene koji mogu da me razumeju ili prate ali na svu sreću ima ih nekoliko koji me čine srećnom i ispunjenom što su tu. Pored njih ostaje mi moja muzika koja me i leči i inspiriše. Po prirodi sam otvorena osoba i spremna sam da razmotrim sva rešenja koja mi se nude. Nikada ništa ne odbacujem unapred. Sebi sam lično postavila veoma visoke ciljeve i spremna sam na razna odricanja da bih ih ostvarila. Naravno čovek treba da bude iskren prema sebi i da zna da proceni koje su mu mogućnosti i da onda spram toga deluje. Smatram da sam hrabra osoba i tu osobinu negujem kod sebe.

5f7u6135

5f7u6527

5f7u6529

simonida

Autor: Dejan Ajduković, Life Content

Foto: http://www.hotelgeppetto.com/restoran.html

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!