Start Deserti Puding i sladoled Sladoled od čokolade

Sladoled od čokolade

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Sastojci:
– 200 g tamne čokolade
– 5 žumanaca
– ½ šoljice šećera
– 500 ml mleka

Priprema:

1. Tamnu čokoladu otopite u metalnoj posudi .

2. U drugoj posudi dobro izmešajte žumanca i šećer. Nakon što ste dobro istukli žumanjke lagano dodavajte mleko i mešajte.

3. Smesu prebacite u mali lonac te dodajte otopljenu čokoladu. Mešajte na laganoj vatri dok se sastojci ne povežu, pa skinite s vatre pre vrenja. Ostavite je nekoliko minuta da se ohladi i prebacite je u zamrznutu limenu posudu, koju ste držali barem nekoliko sati u zamrzivaču.

4. Sve dobro promešajte i stavite u zamrzivač na 45 minuta. Izvadite smesu koja se već lagano stisnula i brzo je promešajte i vratite nazad u zamrzivač na još 45 minuta.

5. Ponovo je izvadite i ponovite postupak pa vratite u zamrzivač i pustite još sat i pol dok se potpuno ne stisne. Na ovaj način izbeći ćete stvaranje kockica leda i dobićete ukusan kremasti sladoled.

6. Kao dekoraciju narendajte čokoladu, a možete dodati i mlevenu plazmu.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!