Sastojci:
Testo
6 jaja
300 ml jogurta
300 ml ulja
400 g brašna
60 g kečapa
1 prašak za pecivo
so
Fil
200 ml pavlake
200 g krem sira
200 g praške šunke
100 g kiselih krastavaca
200 g kačkavalja
Priprema
Testo
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca, jogurt i ulje. Dodati mešavinu brašna i praška za pecivo i dobro izmešati.
3. Na kraju dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
4. Pripremljenu masu podeliti na dva dela. U jedan deo dodati kečap i polako promešati.
Fil
1. Pavlaku i krem sir izmešati kako bi se dobila kompaktna masa.
2. Prašku šunku i krastavce iseći na kocke, kačkavalj izrendati na krupno rende.
Finalni postupak
1. Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati u nju žutu smesu za testo i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC.
2. Kada je kora napola pečena, izvaditi je iz rerne, premazati mešavinom pavlake i krem sira i posuti praškom šunkom, krastavcima i kačkavaljem. Preliti ostatkom smese za testo sa kečapom i vratiti u zagrejanu rernu da se dopeče.
3. Pečenu pitu ostaviti da se ohladi, a potom je iseći i poslužiti.