Start Predjela Slana štrudla sa sirom

Slana štrudla sa sirom

Clipboard02

Priprema:
1. U malo mlakog mleka razmrviti kvasac sa kašičicom šećera i ostaviti ga da nadođe.
2. Za to vreme pomešati polovinu pripremljenog brašna sa rendanim margarinom, dodati so, žumanca i preostalo mleko. Mesiti rukama sve vreme.
3. Zatim dodati nadošli kvasac i zamesiti glatko testo postepeno dodavajući preostalo brašno. Ostaviti ga da nadođe.
4. U međuvremenu umutiti belanca sa sitnim sirom.
5. Nadošlo testo podeliti na 4 jufke, pa svaku razviti u tanji pravougaonik.
6. Svaki premazati pripremljenim filom (ali tako da na jednom kraju ivica ostane čista, bez fila, kako bi se štrudla zalepila i da fil ne iscuri).
7. Štrudle poređati u pleh obložen pek-papirom, premazati ih belancetom i posuti susamom.
8. Peći u zagrejanoj rerni na 220˚C oko 20 minuta.

Recept Dragice Grujić iz Novog Sada
Recept Dragice
Grujić iz Novog
Sada

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!